Home Romana Interviuri

Interviuri

Nov 11, 2016

Un avocat "de milioane" - Ciprian Motorga: "Libertatea este cel mai important lucru din viață, pe lângă sănătate"


Ciprian este un avocat elegant și plin de entuziasm. El este cel care dă peste cap teoria "tu ești mic, nu știi nimic" deoarece, contrar vârstei destul de fragede, avocatul Ciprian Motorga lucrează în prezent la un dosar care are unul dintre cele mai mari prejudicii din istoria României - 130 de milioane de euro. Motto-ul lui? "Pune-te în locul clientului!".
 

Un avocat calm și foarte atent la detalii îmi stă în față și îmi povestește despre cum un prieten de-al lui a venit la cabinetul său de avocatură pentru a-i cere ajutorul. Iar el a acceptat fără să ezite, crezând în nevinovăția persoanei în cauză. Această persoană este Ciprian. Avocatul Ciprian Motorga

Pe parcursul studiilor a fost sfătuit să devină magistrat, fiind îndrumat în acest sens de către profesorul său Theodor Mrejeru, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Profesorul meu de Drept Procesual Penal m-a îndrumat și a crezut foarte mult în mine. Structura mea umană de la acel moment mă făcea să par un Corrado Cattani (râde - n.r.). Structura mea credea în ideea de a face primăvară cu o floare. Dar... nu prea poți. Adevărul este judiciar, este pe bază de probe. Nu este adevărul suprem.

Există situații în care un inculpat nu este condamnat pentru că nu există suficiente probe împotriva lui, dar sunt și situații - așa cum se vehiculează prin mass-media -, în care nu există probe la dosar, există posibilitatea de achitare și... totuși sunt persoane condamnate pe nedrept. Nu știu... comenzi politice sau altceva. Mie îmi este foarte greu să cred așa ceva".

Ciprian este un avocat care vede partea plină a paharului. Crede că orice om are plusuri și minusuri, dar întotdeauna va exista o cale de a rezolva o situație. Și dacă nu există o cale, acesta o va construi.

Hotărât și perseverent își studiază foarte atent clienții și nu preia orice caz, deoarece crede în "prima impresie". A renunțat la câteva cazuri, pentru că a simțit nesiguranță din partea clienților în ceea ce privește vârsta lui. Dezavantajul profesiei, din punctul lui de vedere, îl reprezintă lipsa prieteniilor între confrați: "Avocații nu prea sunt prieteni între ei!".

Ce iubește la profesia de avocat? LIBERTATEA. "Libertatea este cel mai important lucru din viață, pe lângă sănătate, bineînțeles".

Nu pierde, în curând pe Avocatura.com, mai multe povești din viața tânărului avocat Ciprian Motorga!